Om os

NB-Social er en nicheportal om det specialiserede socialområde samt socialpolitik. Portalens formål er at sikre aktørerne inden for socialområdet substantiel information om sociallovgivningen og det specialiserede specialområde. Vi ser på de sociale og økonomiske effekter af den gennemførte politik – på Christiansborg såvel som i kommunerne.

Vi tror på, at substans har betydning i den politiske proces, og derfor fokuserer vi på indhold frem for analyser af spin.

Virkeligheden i Danmark foregår ikke kun på Slotsholmen, men også ude i kommunerne, regionerne, virksomhederne, institutionerne og civilsamfundet. Vi fortæller læserne hvilke konflikter, der handler om substans og flytter noget i politik og for mennesker.

Vi er ikke bange for kompliceret stof, men analyserer grundigt større evalueringer, tal, tabeller og afgørelser for vores læsere. Vi ser på både det korte og det lange perspektiv.

NB-Social dækker derfor historier om kommunernes pressede budgetter, når det kommer til det specialiserede socialområde, de lokale tilbud og prioriteringer for borgere med handicap, vigtige afgørelser fra ankestyrelsen samt retssikkerhed. Vi har også fokus på, at borgerne og samfundet skal have så meget velfærd for pengene som muligt, derfor ser vi på benchmark og de initiativer, som giver dokumenterede positive effekter.

NB-Social er uafhængig af politiske og økonomiske interesser. Nyhedsbrevet er ejet af chefredaktør Arne Ullum og familie via selskabet NB-Medier. Selskabet samt de ultimative ejere er alle fuldt skattepligtige i Danmark.

I den politiske sæson udsender vi to nyhedsbreve om ugen og ekstra nyhedsbreve, når der pludseligt sker store nyheder på den socialpolitiske front.

Mission

At give socialpolitisk interesserede læsere faktuel og substantiel information, som kan kvalificere den enkelte stillingtagen til socialpolitiske emner, og dermed bidrage til at sikre kvalificerede politiske beslutninger til gavn for vækst, velstand og ikke mindst velfærden i Danmark.

Vision

NB-Social er det sted aktørerne i den politisk-økonomiske debat søger deres information. Der hvor medarbejdere på socialområdet får aktuel, faglig information, inspiration og saglig viden, som de kan bruge i deres daglige arbejde.

Profiler

Mads Høyer

Journalist og redaktør, mads@nb-medier.dk

Mads Høyer har en solid faglig baggrund med sin kandidatgrad i statskundskaber fra Aarhus Universitet, hvor han primært beskæftigede sig med dansk politik. Som journalist har han skrevet om en række politiske og sociale emner – heriblandt om det specialiserede socialområde. Derudover har han tidligere arbejdet for medier som Politiken og dk4 samt skrevet for medier som Heartbeats og Soundvenue. Tidligere har han også skrevet for NB-Beskæftigelse, og han er derfor ikke et helt nyt ansigt hos NB-Medier.

Han har politisk og kommunikativ erfaring fra Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg samt forskellige politiske kampagner – kommunale såvel som nationale. Det betyder, at han både er dybt optaget af substans, men samtidigt også meget opmærksom på vigtigheden af god og klar formidling.

Arne Ullum

Ansv. chefredaktør, arne@nb-medier.dk

Arne Ullum har arbejdet i den danske mediebranche siden 1984.  Han var frem til 1993 politisk-økonomisk medarbejder på en række førende danske medier, og dækkede her især de områder , som forudsatte stor indsigt i og forståelse for substansen (skat, arbejdsmarkedsreformer, finanspolitik, pengepolitik.)

Han afdækkede den svindel med bogføringen i Skatteministeriet, som senere tvang Anders Fogh Rasmussen til at gå af som minister.

Fra 1993 til 2016 varetog Arne Ullum en lang række ledelsesjob i den danske mediebranche, herunder redaktionschef på TV/Midt-Vest og dokumentarafdelingen i DR, chefredaktør på BT samt koncerndirektør for aviser i det børsnoterede North Media.

I 2017 etablerede Arne Ullum NB-Økonomi, der hurtigt blev det førende nichesite for offentlig økonomi i Danmark. Sitet læses således i mere end 9 ud af 10 kommuner, i ministerier, Folketinget og en lang række interesseorganisationer.

Bianca Karitas Jensen

Kunde & IT supporter, bianca@nb-medier.dk

Bianca er med til at sætte niveauet til at vi har en god kundeservice, samt hun er en kæmpe IT-nørd.

Hun er uddannet kontorassistent med speciale i administration, hvor hun har erfaret sig i alle afdelinger i kontor-branchen.
Efter endt uddannelse, har hun fået erfaring som webudvikler og nu er med til at sætte brugerfladen hos NB-Medier.