Ældrepleje

  Hvis en kommune ønsker at sænke et serviceniveau, kræver det en ny visitation.

  Ældreplejestrid: Det kræver ny visitation når der skæres i en service

  Hvis man som kommune ønsker at skære i en service, så er det ikke nok med en individuel vurdering. Det kræver en ny visitation, så borgeren kan klage, vurderer lektor. Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over flere kommuner.
  Pårørende til ældre og handicappede i Silkeborg Kommune opfordres nu til at give et nap med. Der er stor mangel på personale på grund af sygdom.

  Mandefald: Kommune beder pårørende om at tage handicappede hjem fra botilbud

  Silkeborg Kommune er nu så hårdt ramt af corona blandt pleje- og omsorgspersonale, at kommunen beder om hjælp til praktiske opgaver fra pårørende på ældre-og socialområdet. Pårørende må også meget gerne tage handicappede hjem fra botilbud.
  Markedschef Morten Jung Dansk Erhverv

  Perspektiv: Fremtidens velfærd er brolagt med samarbejde

  Næsten mytologisk hylder vi staten for årsagen til nutidens velfærdssamfund. Vi må dog ikke glemme, at idéen om den universelle velfærd udsprang af selvejende institutioner og private initiativer, der med ildsjæle ved roret skabte både forsørgelsessystemer og ældrepleje. Vi er kommet langt siden, men..
  Det private hjemmeplejefirma - Berit's Hjemmepleje i Aarhus - får nu påbud på flere punkter i flere kommuner.

  Skandaleramt hjemmepleje får påbud i nye kommuner

  Berit's Hjemmepleje fik 22. december et påbud til sine afdelinger i Horsens og Hedensted. Nu overvejer direktøren at gå til ombudsmanden.