KL - Kommunernes Landsforening

KL - Kommunernes Landsforening

Prognose: Private botilbud får igen kommunerne til at sprænge budgetterne

Det er særligt de private botilbud, der får kommunernes budgetter til at sprænge på det specialiserede voksenområde. Alligevel bruger kommunerne dem stadig hyppigere. Se hvad din kommune bruger på private botilbud her.
UlykkesPatientForeningens medlemmer kan ikke genkende billedet af KL's undersøgelse at kommunernes indsats på handicapområdet.

Debat: Virkeligheden på handicapområdet afhænger af, hvem man er

"Der sker fejl, og der er mangler på handicapområdet, det vidner både vores tal om, og afgørelserne fra Ankestyrelsen, uanset hvordan KL forsøger at fremstille det." Sådan skriver formanden for UlykkesPatientForeningen, Janus Tarp.
Enten skal der flere penge til kommunerne for at opretholde velfærden, eller også bliver der skåret ned, siger KL-formand Martin Damm.

Kommuner: Fortæl os hvad det offentlige ikke skal tage sig af

Der skal følge penge med stigende udgifter i kommunerne. Hvis ikke, må der skæres i opgaverne, siger KL-formand.
Sidste år interviewede vi på NB-medier Thorkild Olesen og Ulrik Wilbek efter at Thorkild Olesen var udeblevet fra KL`s topmøde på socialområdet. I år dukkede Thorkild Olesen. Vi har talt med dem begge med perspektiv på det specialiserede socialområde.

Placeringen af det specialiserede socialområde er fortsat til debat

Hos Danske Handicaporganisationer forstår formanden ikke, at kommunerne holder til den stærke kritik af socialområdet. I KL peger formanden for socialudvalget på, at hvis der ikke er penge til området i kommunerne, så er der heller ikke penge andre steder.
Der var en del nedslagspunkter på årets topmøde for politikerer og embedsfolk på social- og sundhedsområdet - Her et par udvalgte

KL’s topmøde i Aalborg startede ud på gyngende grund

Prioritering og atter prioritering i komplekse udfordringer er hvad kommunerne står med på social- og sundhedsområdet. Her et par nedslag fra topmødet tirsdag.
Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at kommunerne kan finansiere opdriften på det specialiserede socialområde i 2023 gennem effektiviseringer. Han kunne alene pege på yderligere konsulentbesparelser som eksempel på konkrete tiltag.

Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med konsulentbesparelser

Finansministeren vil forhindre, at stigende udgifter på handicapområdet rammer børne- og ældreområdet blandt andet ved at mindske brugen af eksterne konsulenter.
Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen for 2022 skabte store demonstrationer på Christiansborg sidste år, hvor handicaporganisationerne var rasende over ikke at få flere penge i aftalen.

KL: Regeringen overholder ikke deres del af aftalen på handicapområdet

Kommunerne får endnu engang ikke penge til at dække opdriften på det specialiserede socialområde. De får heller ikke anbefalinger til, hvad de så skal prioritere. Regeringen må betale det, det koster frem til 2024, siger KL.
Regeringen bliver nødt til at melde ærligt ud til borgerne, hvordan niveauet skal være for hjælpen til handicappede. Det er budskabet fra KL-formand Martin Damm efter endnu en markant budgetoverskridelse på handicapområdet i kommunerne.

KL: Regnskabstal viser at regeringen må melde klart ud om handicappede

Kommunerne sprængte budgetterne for det specialiserede socialområde med over to milliarder kroner i 2021. Det holder ikke i længden, så nu må regeringen klart melde ud, hvordan den kommunale service til handicappede skal være, siger KL-formand.
Både KL og Vejle Kommune kunne ånde lettet op efter en principiel dom.

Ingen erstatningsansvar: Vejle og KL vandt principiel sag

Både Vejle Kommune og KL kunne ånde lettet op, da de i tirsdags vandt en principiel sag over Jytte Jensen. Vejle Kommune var ikke erstatningsansvarlig i overgrebssag fra 1986.
Jacob Bundsgaard (S), KL-formand, ser ingen anden udvej for kommunerne end hårde velfærdsprioriteter i 2022 til at dække stigende udgifter til psykiatrien og det specialiserede socialområde.

KL-formand: Stigende psykiatriudgifter giver hårde velfærdsprioriteringer

Stigende udgifter i psykiatrien kan betyde velfærdsforringelser i kommunerne. Men KL-formand forudser også hårde prioriteringer inden for det specialiserede socialområde i 2022.
Blot tre dage efter indgåelsen af økonomiaftalen med kommunerne, hvor regeringen klart anerkender og støtter kommunernes behov for at prioritere på det specialiserede socialområde, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S), at økonomiaftalen ikke vil medføre prioriteringer.

Minister undsiger centralt afsnit om handicappede i økonomiaftale

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) afviser i et interview på P1, at kommunerne skal prioritere hårdt på det specialiserede socialområde. Kommuner har ifølge ministeren fået penge til at udvikle velfærden.
Formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen

Danske Handicaporganisationer gav KL en fuckfinger i Aalborg

”Regeringen og kommunernes økonomiaftale er en fuckfinger til os med handicap.” Sådan lød det fra Danske Handicaporganisationer efter, at aftalen blev præsenteret. Nu er fuckfingeren givet tilbage både på de sociale medier og ved sidste øjebliks afbud til KL´s topmøde på social- og sundhedsområdet.