ADHD-forening i hård kritik af KL’s retorik om specialtilbud
Direktør i ADHD-foreningen er stærk kritisk overfor KL's retorik om specialtilbud og børn i specialtilbud. "KL presser de familier, der i forvejen kæmper."
Syv råd til at få borgere med handicap i job
Det Centrale Handicapråd har præsenteret syv anbefalinger til at få flere borgere med handicap i job. Omkring 33.000 borgere med handicap står klar til at tage et job.
Finansieringen til psykiatriplanen skaber debat
Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) og Enhedslistens Peder Hvelplund tog en duel i Folketingssalen om finansieringen til psykiatriplanen.
Socialminister åbner for at flytte dele af handicapområdet fra kommunerne og lover bedre service
"Jeg vil tro, at vi også skal ind og kigge på, at nogle af de her ting, de skal ligge et andet sted, fordi det skal være mere økonomineutralt," siger socialministeren om handicapområdet. Hun lægger også op til hurtigere hjælp til borgerne, hvilket kan blive dyrt for kommunerne.
Vigtigt ekspertudvalg kan endelig fortsætte arbejdet
Ekspertudvalget, der skal granske økonomien på det specialiserede socialområde, kan nu fortsætte arbejdet. Det bliver dog svært at fremlægge brugbare resultater inden økonomiforhandlingerne.
Forhandlingerne om central social reserve begynder
Tirsdag begynder forhandlingerne om SSA-reserven. Det er næsten 950 millioner, der skal fordeles på socialområdet. Nogle af midlerne er allerede blevet brugt til sociale organisationer, der stod til at miste deres bevillinger.
Kommuner: Dyre sager på handicapområdet vil stige i 2022 og 2023
Selvom dyre enkeltsager på det specialiserede socialområdet har været stigende de seneste år, så fortæller flere kommuner til NB-Økonomi, at det steg igen i 2022 og vil stige i 2023.
Trods refusion rammer dyre enkeltsager servicerammen hårdt
Kommunerne får modsat andre refusionsordninger ikke mere plads på servicerammen, når staten refunderer for dyre enkeltsager på handicapområdet. De stigende udgifter til enkeltsagerne går derfor ud over almenområdet.
Her er kommunerne med konsekvent underbudgettering på socialområdet
'Man er jo altid mindst et halvt år bagefter,' siger borgmester i Sønderborg Kommune, der ligesom flere andre kommuner årligt har underbudgetteret socialområdet fra 2018 til 2021. Se hvor ofte din kommune har underbudgetteret socialområdet her.
Halvdelen af landets kommuner underbudgetterer konsekvent det specialiserede socialområde
96 kommuner har underbudgetteret det specialiserede socialområde i mindst et år i perioden 2018 til 2021, mens halvdelen konsekvent har underbudgetteret i alle år.
Det holder unge tilbage fra at gennemføre en ungdomsuddannelse
Mindre støtte fra forældrene og viden om deres mulighed er noget af det, der afholder unge fra at tage en ungdomsuddannelse. Det viser en ny rapport fra VIVE.
Ekspert: Det er ikke omkostningsfrit at underbudgettere på socialområdet
Det kan måske sende tydelige signaler, men det har en række negative konsekvenser at underbudgetterer, som mange kommuner gør på socialområdet.