En forælder i Hillerød Kommune er blevet så træt af uvished om kommunens behandling af sager, at hun og bevægelsen #enmillionstemmer anmelder kommunen og alle øvrige kommuner til Ankestyrelsen.

Alle kommuner anmeldes for ikke at leve op til oplysningspligt

Forældrebevægelse anmelder alle landets kommuner til Ankestyrelsen for ikke at leve op til lovkrav om at oplyse om sagsbehandlingstider. Det er med til at sætte fokus på retssikkerhedsloven, siger borgmester.
Ifølge en undersøgelse fra Voxmeter er danske ledere og medarbejdere åbne overfor at arbejde sammen med borgere, der har et handicap.

Ny kampagne stiller spørgsmålet: Har du haft en kollega med handicap?

Undersøgelser viser, at danske ledere og medarbejdere generelt er åbne for at arbejde sammen med personer med handicap. Men personer med handicap er stadig overrepræsenteret i ledighedsstatistikken. Det skal en ny kampagne ændre.
Sociale klausuler har ifølge borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel vist sig at være en effektiv nøgle til at højne inklusion og rummelighed i ansættelsesprocesser.

Særligt projekt har hjulpet udsatte ledige i beskæftigelse i Odense

Som den eneste kommune i landet kombinerer Odense Kommune sociale klausuler og virksomhedsmatch i sin beskæftigelsesindsats. Et pilotprojekt har foreløbig bragt 78 udsatte ledige i beskæftigelse, og indsatsen er nu gjort permanent.
Et nyt og eksperimenterende projekt i Herning og Randers vil stille såkaldte 'kollektive ungebudgetter' til rådighed, hvor små grupper af unge får tildelt op mod 60.000 kroner, som de selv må bruge på, hvad de vil.

Nyt eksperimenterende projekt skal hjælpe sårbare unge

Randers og Herning kommuner vil i de kommende tre år tilbyde unge at finde deres egen vej videre i livet. De stiller både netværk og op til 60.000 kroner til rådighed for, at de sårbare unge kan lykkes.
Tingbjerg/Utterslevhuse nordvest for København er i år kommet af listen over parallelsamfund - tidligere kaldet ghettolisten.

Færre socialt udsatte boligområder og parallelsamfund på regeringens overvågnings-liste

Antallet af socialt udsatte boligområder, parallelsamfund og såkaldte omdannelsesområder er faldet. Tre boligområder kommer af parallelsamfundslisten, mens et område er kommet på. Se alle detaljer her.
40-årige Signe Færch er ny forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening.

Socialrådgivernes nye frontkvinde: Milliardbesparelser udtryk for manglende forståelse for socialråd...

Den nyvalgte forkvinde for landets socialrådgivere, Signe Færch, har en mistanke om, at forslagene om massive besparelser på jobcentrene er et resultat af politikernes manglende forståelse for socialrådgivernes arbejde.
FOAs forbundsformand Mona Striib er dybt bekymret over, at det midlertidige børnetilskud står til at forsvinde i 2023.

Fagforeninger vil have Socialdemokratiet til at forlænge hjælp til fattige børn

Det midlertidige børnetilskud står til at forsvinde i 2023, medmindre Folketinget vedtager en forlængelse. Før lovbehandling lægger en række organisationer pres på Mette Frederiksen med et åbent brev.
Sanela Ljeskovica er ny direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune

Odder Kommune ansætter ny socialdirektør

Sanela Ljeskovica er ny direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune. Siden 2019 har hun været fagchef i Fredericia. "Velfærdsområdet står over for store og spændende udfordringer, som jeg ser frem til at være med til at løse," udtaler hun.
Troels Lund Poulsen er nyvalgt formand for Statsrevisorerne.

Venstre-profil er ny formand for skatteborgernes vagthund

Troels Lund Poulsen fra Venstre er efter valget blevet udpeget som ny formand for Statsrevisorerne. Senest har de rejst kritik af Beskæftigelsesministeriets indsats over for langvarigt ledige.
Jobcentret i Skanderborg har i mange år brugt sociale indsatser som en del af beskæftigelsesindsatserne. Det betyder nu, at kommunen ikke taber de mest udsatte ledige med nedlæggelse af indsatser for dem i en ny politisk aftale, siger arbejdsmarkeds- og socialchef Anja Nørby Sørensen.

Beskæftigelsesrettet social støtte kan afbøde store beskæringer af tilbud til udsatte ledige efter L...

Beskæftigelsesområdet i Skanderborg skal omlægge omfattende dele af indsatsen på grund af store besparelser i de kommende år. Men arbejdsmarkeds- og socialchefen frygter ikke, at de mest udsatte arbejdsløse vil blive tabt under omlægningen.
I en ny svarer 43 procent af virksomhederne, der har en medarbejder med nedsat arbejdsevne, at jobcentret er årsag til ansættelsen.

Ny undersøgelse: Jobcentre dygtige til at få udsatte i job

En ny undersøgelse fra rekrutteringsvirksomheden Ballisager viser, at jobcentrene er effektive til at få personer med nedsat arbejdsevne i beskæftigelse.
Omkring 80 procent af de mennesker, der modtager kontanthjælp, har andre problemer end arbejdsløshed. Derfor skal systemet indrettes på en måde, der sikrer dem den bedst mulige indsats, lyder det fra Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Nyt forslag: Syge og udsatte skal ud af jobcentre

Syge og udsatte borgere skal ud af jobcentrene og i stedet hjælpes af en ny tværfaglig enhed. Det foreslår Dansk Socialrådgiverforening.