Partierne har ventet siden marts på beregningerne af Sundhedsstyrelsens faglige oplæg.

Partierne venter stadig på psykiatrisvar

Tilbage i marts måned fik sundhedsministeren et udvalgsspørgsmål om, hvad det ville koste at gennemføre Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en tiårsplan for psykiatrien. Svaret er ikke kommet endnu.
Her kan du læse alt om efterværn.

Forstå efterværn på fem minutter

I denne artikel har vi samlet alt, du behøver at vide om efterværn.
I en ny svarer 43 procent af virksomhederne, der har en medarbejder med nedsat arbejdsevne, at jobcentret er årsag til ansættelsen.

Ny undersøgelse: Jobcentre dygtige til at få udsatte i job

En ny undersøgelse fra rekrutteringsvirksomheden Ballisager viser, at jobcentrene er effektive til at få personer med nedsat arbejdsevne i beskæftigelse.
Viceborgmester og udvalgsformand i Esbjerg mener, at lovgivningen er for kompliceret i sager, hvor forældre søger om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Kommune erkender alt for lange ventetider i sager om tabt arbejdsfortjeneste

Ventetiderne i Esbjerg Kommune er alt for lange, når der søges om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til forældre med et handicappet barn. Sådan lyder kritikken fra forældre. Politikere og forvaltning erkender problemet, men taler om, at 'det er et landsdækkende problem'.
Venstre er ikke med til forhandlingerne i Finansministeriet.

Psykiatriforhandlinger: Kun de røde partier er med i Finansministeriet

Mens de røde partier forhandler i Finansministeriet, forhandler de borgerlige stadigvæk i Sundhedsministeriet. Venstres Martin Geertsen kalder det besynderligt.
Enhedslisten fortæller, at der endelig er fremdrift i psykiatriforhandlingerne.

Enhedslisten: Nu er der fremdrift i psykiatriforhandlingerne

Efter psykiatriforhandlingerne er rykket over i Finansministeriet, er der langt om længe kommet fremdrift. Det mener Enhedslisten, der vil have landet en aftale inden valget.
Der er ikke stor opbakning til KL's undersøgelse af handicapområdet.

Byrådsmedlem: KL’s handicapundersøgelse er tendentiøs

Et konservativt byrådsmedlem rejser en skarp kritik af KL's undersøgelse af kommunernes indsats på handicapområdet. "Man forsøger at tegne et billede, der passer ind i KL's argumentation."
Socialstyrelsens Task Force afleverer en graverende rapport om familieområdet i august, men kommunen haver først i medierne i september.

Task Force indsats: Solrød Kommune arbejder på bedre sagsbehandling

Solrød Kommune iværksatte en handlingsplan med hjælp fra Socialstyrelsens Task Force for at rette op på sagsbehandlingen i Familieafsnittet. Da Task Forcen afleverer sin rapport, måtte borgmesteren ud at forklare sig.
Danke Handicaporganisationer ønsker at bekæmpe ensomhed med 17 konkrete forslag.

Danske Handicaporganisationer vil have flere med i fællesskabet

Danske Handicaporganisationer har præsenteret 17 nye forslag, der skal få flere borgere med handicap med i fællesskabet.

Seks ud af ti venter for længe på hjælp i psykiatrien

Partierne vil nedbringe ventelisterne i børne- og ungepsykiatrien. Nye tal viser, de får deres sag for, da et flertal af børn og unge ikke udredes til tiden. De Konservative kalder det forfærdeligt. Se udviklingen her.
Torben Tranæs står i spidsen for KL og regeringens ekspertudvalg.

Længe ventede anbefalinger om socialområdets økonomi klar til nytår

Et ekspertudvalg blev tidligere på året nedsat til at granske kommunernes udvikling på det specialiserede socialområde. Anbefalingerne vil være klar til næste års økonomiaftale mellem regeringen og KL.
Børne- og ungepsykiatrien er presset helt i knæ. Det er der en række årsager til.

Derfor står det så galt til i børne- og ungepsykiatrien

Man skal vente længe, hvis man skal have hjælp i børne- og ungepsykiatrien. Ifølge læge og formand for psykiatri- og socialudvalget hos Danske Regioner, Jakob Klærke (SF), er der en god grund til problemet.