"Det er en skændsel, at vi i et så rigt samfund har så mange familier, der lever i fattigdom," siger Mads Bilstrup, formand i Dansk Socialrådgiverforening.

Kritik af regeringen for at sylte fattigdomsgrænse

Det er ikke godt nok, at regeringen efter tre år ved magten stadig ikke har indført en officiel målestok for, hvornår man er fattig, mener flere organisationer.
Tidligere på ugen lukkede Aarhus Kommune midlertidigt projektet UC Gadeplan og Kontaktstedet i Gellerup. Flere forhold er anmeldt til politiet.

V-profil: Sag om politianmeldt ungetilbud er voldsom

- Det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet, siger Gert Bjerregaard (V), efter at socialudvalget i Aarhus er blevet orienteret om politianmeldelse af kommunalt ungetilbud.
I Landsforeningen for de sociale tilbud er de også meget bekymrede for de stigende energipriser.

Sociale tilbud: Regeringen må ikke glemme os

Det kan få store konsekvenser for borgere såvel som kommuner, hvis regeringen ikke også giver energihjælp til de sociale tilbud. Det mener Landsorganisationen for sociale tilbud.
Partierne har ventet siden marts på beregningerne af Sundhedsstyrelsens faglige oplæg.

Partierne venter stadig på psykiatrisvar

Tilbage i marts måned fik sundhedsministeren et udvalgsspørgsmål om, hvad det ville koste at gennemføre Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en tiårsplan for psykiatrien. Svaret er ikke kommet endnu.
Her kan du læse alt om efterværn.

Forstå efterværn på fem minutter

I denne artikel har vi samlet alt, du behøver at vide om efterværn.
Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
I en ny svarer 43 procent af virksomhederne, der har en medarbejder med nedsat arbejdsevne, at jobcentret er årsag til ansættelsen.

Ny undersøgelse: Jobcentre dygtige til at få udsatte i job

En ny undersøgelse fra rekrutteringsvirksomheden Ballisager viser, at jobcentrene er effektive til at få personer med nedsat arbejdsevne i beskæftigelse.
Viceborgmester og udvalgsformand i Esbjerg mener, at lovgivningen er for kompliceret i sager, hvor forældre søger om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Kommune erkender alt for lange ventetider i sager om tabt arbejdsfortjeneste

Ventetiderne i Esbjerg Kommune er alt for lange, når der søges om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til forældre med et handicappet barn. Sådan lyder kritikken fra forældre. Politikere og forvaltning erkender problemet, men taler om, at 'det er et landsdækkende problem'.
Venstre er ikke med til forhandlingerne i Finansministeriet.

Psykiatriforhandlinger: Kun de røde partier er med i Finansministeriet

Mens de røde partier forhandler i Finansministeriet, forhandler de borgerlige stadigvæk i Sundhedsministeriet. Venstres Martin Geertsen kalder det besynderligt.
Enhedslisten fortæller, at der endelig er fremdrift i psykiatriforhandlingerne.

Enhedslisten: Nu er der fremdrift i psykiatriforhandlingerne

Efter psykiatriforhandlingerne er rykket over i Finansministeriet, er der langt om længe kommet fremdrift. Det mener Enhedslisten, der vil have landet en aftale inden valget.
Der er ikke stor opbakning til KL's undersøgelse af handicapområdet.

Byrådsmedlem: KL’s handicapundersøgelse er tendentiøs

Et konservativt byrådsmedlem rejser en skarp kritik af KL's undersøgelse af kommunernes indsats på handicapområdet. "Man forsøger at tegne et billede, der passer ind i KL's argumentation."
Omkring 80 procent af de mennesker, der modtager kontanthjælp, har andre problemer end arbejdsløshed. Derfor skal systemet indrettes på en måde, der sikrer dem den bedst mulige indsats, lyder det fra Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Nyt forslag: Syge og udsatte skal ud af jobcentre

Syge og udsatte borgere skal ud af jobcentrene og i stedet hjælpes af en ny tværfaglig enhed. Det foreslår Dansk Socialrådgiverforening.