Børne- og ungepsykiatrien er presset helt i knæ. Det er der en række årsager til.

Derfor står det så galt til i børne- og ungepsykiatrien

Man skal vente længe, hvis man skal have hjælp i børne- og ungepsykiatrien. Ifølge læge og formand for psykiatri- og socialudvalget hos Danske Regioner, Jakob Klærke (SF), er der en god grund til problemet.
SF og De Konservative er utilfredse med, at der mangler penge på bordet ved psykiatriforhandlingerne.

Partier uenige med regeringen om finansiering af psykiatrien

Flere af Folketingets partier er uenige med regeringen, når det kommer til finansieringen af en kommende tiårsplan for psykiatrien. De vil have penge på bordet nu.
"Vælgernes opprioritering af sundhed skyldes nok den kommende tiårsplan for psykiatrien, som kommer til at koste milliarder og har fået stor opmærksomhed," siger valgforsker Rune Stubager.

Psykiatrien er i toppen af vælgernes dagsorden

Psykiatri og sundhed fylder stadig mere på den politiske dagsorden, viser en ny måling. Det bliver fortsat mere afgørende for, hvor vælgerne sætter deres kryds ved det kommende folketingsvalg.
Det er særligt politikerne, der har fået psykiatrien højt på vælgernes dagsorden, mener Kasper Møller Hansen.

Derfor er psykiatrien på vælgernes dagsorden

Psykiatrien fylder meget for vælgerne ved det kommende valg. Men det kan blive svært at holde emnet på den politiske dagsorden, mener professor fra Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen.

Markant færre efterlades på perronen: Flere unge i uddannelse eller job

Efter at have været ret konstant i en årrække, er andelen af unge uden hverken job eller uddannelse faldet markant i de seneste år. Men den positive udvikling kan hurtigt vende igen, advarer en arbejdsmarkedsforsker.
Nina Smith har som medlem af både Socialkommissionen, Velfærdskommissionen, Dagpengekommissionen og som økonomisk vismand sat sine aftryk på store samfundsreformer de seneste 30 år.

Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer

Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
På trods af De Radikale truer med valg, så vil de stadig gerne forhandle med regeringen.

På trods af valgtrusler: R står ikke i vejen for psykiatriaftale

Selvom De Radikale truer den siddende regering med valg, er det ikke det samme som, at de ikke vil indgå aftaler med regeringen inden et valg. Det glæder Dansk Socialrådgiverforening, der håber på en psykiatriaftale.
Ledige med handicap er ikke nævnt i hovedloven for beskæftigelse, gør forsker Finn Amby opmærksom på. Det er et problem, at alle partier har overset denne gruppe og godt, at Venstre nu tager fat.

‘De skal have point for at indrømme, at det system, de selv har lavet, ikke fungerer’

Forsker i handicap og beskæftigelse kalder Venstres valgoplæg om beskæftigelse 'en tynd kop the.' Han har flere forslag til at konkretisere partiets ønske om at en bedre indsats for mennesker med et handicap.
"På langt sigt bliver man nødt til at se på, hvordan vi kan forbedre inklusionen i folkeskolen og være opmærksomme på de elever, der har handicaps så tidligt som muligt," siger Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer.

Fire ud af ti unge uden job og uddannelse har handicap

Hvis man vil gøre noget med antallet af unge uden uddannelse eller arbejde, så skal man fokusere på unge med handicap. De udgør 40 procent, viser ny analyse. Ifølge Danske Handicaporganisationer er der både en kort og langsigtet løsning.
Hvor langt må man gå når man hyrer private vagtselskaber ind på et regionalt botilbud?

Brug af private vagter på sociale tilbud

Sikkerhed på sociale botilbud dukker jævnligt op i medierne, særligt når det går galt, men må man hyre et vagtselskab til at bistå og træne personalet? Eksperterne siger nej, men i Region Nordjylland mener man ikke, at man har overtrådt loven.
Et pilotstudie hos SDU viser, at en kørestolsbruger med delvis kronisk lammelse efter en hjerneblødning kunne rejse sig selv op. Nu skal ny robotteknologi testes i større skala. (Arkivfoto)

Ny genoptræningsteknologi kan potentielt frigøre flere hænder

Tre forskere - en ingeniør, en humanist og en idrætsfysiolog - mødte en dag hinanden. Resultatet er en ny form for genoptræningsrobot, der potentielt kan få flere kørestolsbrugere ud af stolen. Nu skal den testes i samarbejde med Dansk Handicap Forbund.
Forsøger Social- og Ældreminister Astrid Krag endnu engang at komme af med de private sociale tilbud ved at få dem skrevet ud af Barnets Lov eller er der tale om en simpel fejl i et kæmpe lovarbejde?

Private sociale tilbud er skrevet ud af lovudkast til ny lov

Godt gemt i et 900 sider langt lovforslag som for øjeblikket er til høring i et fantomtempo, kan man læse at private sociale tilbud er skrevet ud af Barnets Lov, der skal være den nye hovedlov på området. Det harmonerer på ingen måder med de politiske aftaler bag loven. Læs hvad der er op og ned.